Välkommen till Nostalgisk.se

Om Mig

Jag bor sedan -91 i Kungsängen, norr om Stockholm. Sedan början på 2011 så bor jag ensam.
Bägge barnen, Jessica född -90 och Stefan född -92 har flyttat ut.
Jag brinner för ett antal saker i livet;
Att kunna försörja mig på att inte vara anställd, att kunna styra min egen tid och mitt eget liv.
Ett av mina mål är att kunna frigöra så mycket tid och komma till en ekonomisk tillvaro så jag kan jobba ideellt för utsatta barn.
Som person är jag ganska rastlös och behöver alltid ha projekt att se fram mot, annars känner jag mig uttråkad. Jag söker ständigt efter den så eftertraftade balansen i livet.
Balansen mellan ekonomi, arbete, kärlek, intressen, samhällsengagemang.

 

mso392F9
          Mats 1976

Mina Egna 60, 70 och 80-tal

Jag minns 60-talet som en tid då vi flyttade många gånger, men också då vi köpte vårt landställe i Gamla Grisslehamn i Roslagen. Somrarna på vårt landställe var fantastiska, så borde alla barn få växa upp under somrarna. Bad i havet, smultron på strån, hästar i hagen, meta aborre i Väddö kanal. 
Det var en fantastik tid med mycket glädje, från mitten på -60 till mitten på -70 hade vi landstället.
Min pappas jobb tog oss på tillfälliga besök i Linköping och Västerås.
1968 slog vi oss ner i Nälsta, en liten förort i nordvästra Stockholm. Jag lärde känna mina första vänner i Stockholm, några av dem umgås jag med fortfarande. 
Jag vantrivdes fruktansvärt i skolan till att börja med, jag var rädd för min lärarinna som var en kraftig kvinna med barsk stämma. Med tiden visade hon sig vara en fullständigt fantastisk lärarinna som kom att vara den bästa fröken jag hade under hela skoltiden. Tyvärr hade vi henne bara till 3:e klass. 
Jag gick låg och mellanstadiet i Nälstaskolan för att sedan gå högstadiet i Vällingbyskolan. Högstadiet var ingen höjdare, mycket tid tillbringades vid flipperspelet på Västangrillen i Blackebergsrondellen, som låg på cykel och moppeavstånd från skolan.

Tidigt blev idrotten mitt stora intresse. Jag spelade fotboll i Brommapojkarna, Pingis i Ängby SK (senare i farmarklubb), Ishockey i Spånga IS. Jag var ingen stjärna i någon av sporterna även om jag ansågs hyfsat lovande i både pingis och fotboll. 
Som så många andra, så så prioriterade jag andra intressen under de åren då man kanske utvecklas mest inom sport.
Fester, moppe, polare och tjejer tog överhanden och det blev ingen seriös satsning på idrottskarriären.
Både fotbollen och pingisen återupptogs dock efter lumpen, runt -81. Bägge på relativt låg nivå, men väldigt roliga år.
1981 träffade jag också kvinnan som jag sedan skulle leva tillsammans med i ca 15 år och som också är mamma till våra 2 barn. Skilsmässan var ett faktum 1996.

 

16
          Mats 1999